Infiintata in anul 2009, societatea Unic Brands detine dreptul exclusiv de a opera magazinele monobrand Guess si Liu Jo pe teritoriul Romaniei.

Magazinele Guess sunt deschise in momentul de fata in Bucuresti (Baneasa Mall, Afi Cotroceni, Promenada Mall, Mega Mall, si Fashion House Outlet), in Constanta (City Park), in Cluj Napoca (Iulius Mall), Timisoara (Iulius Mall), Sibiu (Promenada Mall), Brasov (Afi Mall) si Iasi (Palas Mall).

Primul magazin Liu Jo a fost deschis in aprilie 2015 in Bucuresti (Afi Cotroceni), fiind urmat de magazinul Liu Jo din Baneasa (Baneasa Shopping City), Liu Jo din Palas Mall Iasi, Liu Jo Cluj (Iulius Mall), Liu Jo Promenada (Bucuresti) si apoi de magazinul Liu Jo Timisoara (Iulius Mall).

LIU JO S.P.A este o companie italiana de moda infiintata de fratii Marchi in 1995 in Carpi (Modena) Italia, companie ce s-a dezvoltat intr-un brand major de moda pret-a-porter.

Brand-ul este prezent acum in peste 400 de magazine mono-brand si in peste 6.000 de magazine multi-brand in intreaga lume.

Pana in anul 2000 Liu Jo si-a extins portofoliul de producție și de brand lansand o colecție pentru Accesorii, o colecție de lux pentru bijuterii și ceasuri, o colecție pentru copii si o colectie de lenjerie de corp. Din 2008 Liu Jo are propria colectie de incaltaminte.

In anul 2013 Liu Jo a semnat un acord de licenta cu Marchon eyewear pentru fabricarea ochelarilor Liu jo.

Campania de publicitate a colectiei Toamna-Iarna 2014 a fost realizata de modelul Kate Moss iar campania de Primavara-Vara 2015 de modelul Dree Hemingway.

GUESS este un brand american de imbracaminte retail si de lux. In afara de obiecte vestimentare brandul Guess mai produce si ceasuri, bijuterii si parfumuri. Compania detine, de asemenea si linia Marciano.

Primul magazin Guess a fost deschis in anul 1981 odata cu mutarea fratilor Paul si Maurice Marciano in Los Angeles.

Guess a inceput sa-si faca publicitate si mai tarziu (1985) au introdus campaniile lor in alb si negru, campanii emblematice pentru acest brand, fiind reprezentat de-a lungul timpului de supermodele, cum ar fi: Claudia Schiffer, Anna Nicole Smith, Eva Herzigova, Valeria Mazza, Kate Upton, Paris Hilton, Julia Lescova, Laetitia Casta, Drew Barrymore, Amber Heard, Kate Upton, Gigi Hadid si lista poate continua.

1. DEFINITII

www.unicbrands.ro – organizata in baza legii romane.

CONTINUT are urmatoarea definitie:

– toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

– continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre www.unicbrands.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al www.unicbrands.ro UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de www.unicbrands.ro intr-o anumita perioada;

– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care www.unicbrands.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la www.unicbrands.ro, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

MEMBRU – Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre www.unicbrands.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT – Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre www.unicbrands.ro intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea www.unicbrands.ro cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre www.unicbrands.ro catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre www.unicbrands.ro, indiferent de modalitatea de livrare

TAXA DE TIMBRU VERDE – valoare exprimata in lei, platita de catre www.unicbrands.ro catre compania autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare / reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut in HG nr. 1037/2010 privind deseurile de echipamente electrice si electronice. Conform legii, taxa de timbru verde este facturata de catre www.unicbrands.ro (producator) si trebuie suportata in final de catre Clientul final (utilizator).

2. GENERAL

Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre www.unicbrands.ro si acesta.

Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.www.unicbrands.ro.

Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, www.unicbrands.ro sau oricarui tert cu care www.unicbrands.ro are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de www.unicbrands.ro prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea www.unicbrands.ro de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea www.unicbrands.ro.

www.unicbrands.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

Clientul / Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de www.unicbrands.ro si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, www.unicbrands.ro va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Acest Site este adresat doar Membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre www.unicbrands.ro , indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

3. CONTINUT

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a www.unicbrands.ro , acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de www.unicbrands.ro , includerea oricarui continut in afara site-ului www.unicbrands.ro , indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al www.unicbrands.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al www.unicbrands.ro .

Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre www.unicbrands.ro si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea www.unicbrands.ro cu referire acel continut.

Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Documentului.

In cazul in care www.unicbrands.ro confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea www.unicbrands.ro pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea www.unicbrands.ro si/sau al angajatului www.unicbrands.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. CONTACT

www.unicbrands.ro publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru.

Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite www.unicbrands.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea www.unicbrands.ro de a contacta Membrul sau Clientul.

Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate www.unicbrands.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si www.unicbrands.ro , considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea www.unicbrands.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

5. NEWSLETTERE SI ALERTE

In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, acceptand Documentul (Termeni si Conditii), acesta isi da acordul pentru primirea newsletterului.

Datele preluate de la Membru in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre www.unicbrands.ro in limitele Politicii de confidentialitate.

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment din continutul emailului de primire.

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea www.unicbrands.ro , sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

www.unicbrands.ro nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Membrului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al www.unicbrands.ro , la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

6. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Unic Brands colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:
•    validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
•    rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
•    pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
•    trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;
•    contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
•    contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
•    scopuri statistice.
Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca Unic Brands sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 679/2016.
Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la Unic Brands , printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:
a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta
b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
În virtutea înregistrării voluntare pe websitul Unic Brands sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor Unic Brands , Membrul sau Clientul este de acord cu (işi dă consimţământul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de către Unic Brands în propriul sistem informatic, atât manual cât şi automat, în scopurile enunţate la punctul 6.1, în conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 679/2016 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Dacă Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre Unic Brands , acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul şi de a nu oferi companiei Unic Brands date cu caracter personal.
Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre Unic Brands a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre Unic Brands a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
Unic Brands poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Unic Brands pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea Unic Brands si/sau al eventualilor terti cu care Unic Brands are contracte de parteneriat in acel moment. De asemenea, Unic Brands utilizează sondaje care sunt trimise prin e-mail sau puse la dispoziție pe site, pentru colectarea de date demografice despre Client, profil și alte date legate de preferințele și comportamentul consumatorilor; Unic Brands folosește, de asemenea, studii de satisfactie a clientilor privind serviciile conexe ale Unic Brands . Astfel de date sunt folosite pentru a studia preferințele consumatorilor și pentru efectuarea analizelor statistice, ambele folosite in scopul adaptarii ofertei la asteptarile clienților Unic Brands . Clientul poate oferi întotdeauna astfel de date în mod voluntar și poate renunta în orice moment la participarea in cadrul sondajului fara furnizarea datelor si fara niciun impact negativ asupra sa in cazul manifestarii dreptului de renuntare.
Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.
Pentru exercitarea drepturilor, Clientul sau Membrul se va adresa Unic Brands , prin accesarea uneia din modalitatile.
Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista. Politica de confidentialitate Unic Brands se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. Unic Brands nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
Unic Brands se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.. Exceptie de la prevederi va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre Unic Brands are(au) dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.
Unic Brands garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.
Unic Brands nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

7. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul la serviciu

Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont.

Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si de a sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel www.unicbrands.ro

Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

In situatia in care se descopera accese de acest gen, www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului la Continut sau Serviciu.

7.2. PRODUSE SI SERVICII

www.unicbrands.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care www.unicbrands.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

www.unicbrands.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

Tarifele afisate pe site taiate de o linie semnifica pretul recomandat de catre producator pentru vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comerciale unde nu se practica discounturi. Aceste tarife au caracter pur informativ si nu au valoare juridica.

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, www.unicbrands.ro va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii. www.unicbrands.ro nu va factura persoane juridice, chiar si la solicitarea Clientilor in acest sens, avand in vedere ca site-ul este adresat exclusiv persoanelor fizice.

In cazul platilor online www.unicbrands.ro nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

In conditiile prevazute de lege, pretul produselor electronice de joasa tensiune afisat pe site, include taxa de timbru verde. In cazul in care Clientul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la costul produsului, acesta va contacta echipa www.unicbrands.ro .

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea www.unicbrands.ro , acestea fiind cu titlu de prezentare.

In descrierea produselor si/sau serviciilor www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

7.3. COMANDA ONLINE

Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document “comanda emisa”

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca www.unicbrands.ro poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de www.unicbrands.ro , in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

www.unicbrands.ro poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de www.unicbrands.ro , in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte
 • activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea www.unicbrands.ro si/sau partenerilor acestuia
 • realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate
 • pentru alte motive obiective.

Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform art.

In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul www.unicbrands.ro , suma aceasta va fi returnata de catre www.unicbrands.ro in maxim 30 de zile de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre Client.

In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, www.unicbrands.ro va informa clientul asupra acestui fapt si va dispune restituirea contravalorii produselor in contul Clientului, in maxim 48 de ore de la data la care www.unicbrands.ro a luat la cunostinta acest fapt.

Clientul are dreptul de a anula sau modifica continutul unei comenzi, achitate prin orice mijloc de plata prevazut in prezentul document in termen de maxim 24 de ore de la plasarea acesteia. In acest sens, Clientul va transmite in scris echipei www.unicbrands.ro solicitarea de anulare sau modificare a comenzii.

In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 7.3, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, www.unicbrands.ro va returna in contul Clientului suma reprezentand diferenta dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 48 de ore de la data la care www.unicbrands.ro a luat la cunostinta acest fapt. Aceasta prevedere se aplica exclusiv comenzilor achitate cu cardul.

Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea www.unicbrands.ro , fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, lunadu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

7.4. COMANDA TELEFONICA

Clientul / Membrul nu poate efectua comenzi telefonice.

7.5. CONTRACT SI FINALIZARE

www.unicbrands.ro va include in coletul expediat catre Client, functie de tipicul fiecarui produs, toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

www.unicbrands.ro va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea www.unicbrands.ro , devine Contract onorat.

7.6. TRANSPORT

Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul firmei de curierat Urgent Cargus, pentru verificare statusului comenzi/lor dumneavoastra puteti accesa site-ul curierului, sectiunea verifica status expediere: www.urgentcargus.ro

Livrarile se vor efectua in max. 72 de ore de la plasarea comenzii pe site.

7.7. CALITATE SI GARANTII

Fiecare produs comercializat de www.unicbrands.ro beneficiaza de termenul de garantie mentionat in certificatul de garantie al produsului. Detalii clare despre trasaturile caracteristice ale fiecarui produs sunt furnizate în pagina de prezentare a acestuia. Informatii cu privire la termenii si conditiile de garantie www.unicbrands.ro , si instructiunile de utilizare a diferitelor tipuri de produse sunt predate Clientului ca un document disponibil pe sectiunea Garantie sau sub forma unei brosuri introdusa in fiecare colet. Niciun Membru/Client nu poate solicita o garantie extinsa, în alti termeni si alte conditii si/sau o garantie valida pentru un termen mai lung decat cel prevazut in documentele mentionate in prezentul articol. Garantia oferita de www.unicbrands.ro este emisa în conformitate cu legislatia în vigoare si se bazeaza pe obtinerea documentelor justificative pentru calitatea/durata de utilizare a produselor comercializate, respectiv, certificate de autenticitate si/sau de conformitate, obtinute direct de la producator si/sau distribuitorii autorizati ai producatorului.

Fiecare produs comercializat de www.unicbrands.ro beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Membru sau Client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia. Inlocuirea produsului este posibila in limita stocului disponibil.

In cazul in care www.unicbrands.ro nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care www.unicbrands.ro ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre www.unicbrands.ro in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

In eventualitatea depasirii termenului de livrare indicat la art. 7.6, www.unicbrands.ro va informa Clientul prin E-mail si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Clientul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre www.unicbrands.ro a unui raspuns din partea Clientului in termenul precizat, se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii.Sumele platite vor fi rambursate in termen de 30 de zile in masura in care www.unicbrands.ro detine toate informatiile necesare in acest sens, respectiv comunicarea de catre client in scris, a contului IBAN in care se va efectua transferul sumelor platite.

7.8. RETURNAREA PRODUSELOR

Cu exceptia limitarilor art. 7.9 privitoare la cupoane, Clientul www.unicbrands.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

Coletele prezinta deteriorari severe;

Produsele au fost livrate / facturate gresit;

Produsele prezinta defecte de fabricatie;

Produsele au marimi eronat comandate de catre Client;

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.

Clientul se obliga sa notifice www.unicbrands.ro , intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor.

Clientului care a notificat www.unicbrands.ro conform art 7.8, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 10 zile lucratoare, in caz contrar, www.unicbrands.ro considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

www.unicbrands.ro poate sa refuze produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa pretinda daune-interese sau despagubiri:

www.unicbrands.ro de rambursare a sumelor platite de catre Client in termen de 30 de zile, termenul mentionat va deveni scadent incepand cu data in care produsul a fost receptionat de www.unicbrands.ro si nu de la data la care Clientul a transmis catre www.unicbrands.ro intentia sa de denuntare.

Conform O.G. 130/2000 art. 10 lit.c. www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intima, costume de baie si/sau produse cosmetice. Membrul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Pe pagina fiecarui produs apare mentiunea, “Din motive de igiena nu putem accepta retururi pentru acest produs”.

Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Pantofii trebuie sa nu fie folositi si s? fie returna?i în ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate ca o parte a produsului. Ochelarii de soare trebuie s? fie intac?i la returnare.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului.

Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

8. FRAUDA

www.unicbrands.ro nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

www.unicbrands.ro declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele www.unicbrands.ro .

Clientul sau Membrul va informa www.unicbrands.ro asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

www.unicbrands.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

Comunicarile realizate de catre www.unicbrands.ro prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/Continutul si/sau www.unicbrands.ro . www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

 • de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
 • de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre www.unicbrands.ro catre Membru / Client
 • de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul
 • de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre www.unicbrands.ro catre Membru/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

9. LIMITARE DE RESPONSABILITATE

www.unicbrands.ro nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii

In cazul in care un Membru/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre www.unicbrands.ro violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii www.unicbrands.ro , conform detaliilor de contact, astfel incat www.unicbrands.ro sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

www.unicbrands.ro nu garanteaza Membrului sau clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al www.unicbrands.ro .

www.unicbrands.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

www.unicbrands.ro este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al www.unicbrands.ro , atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Membrului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

www.unicbrands.ro nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

 • serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
 • serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
 • produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

10. FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului .

11. LITIGII

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre www.unicbrands.ro Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile “Termeni si conditii”.

Orice disputa cu referire la prezentul document Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/Client si www.unicbrands.ro se va rezolva mai intai pe cale amiabila.

Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si www.unicbrands.ro sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul www.unicbrands.ro , in conformitate cu legile romane in vigoare.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

12. DISPOZITII FINALE

www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

In limita prevederilor Termeni si Conditii, www.unicbrands.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

www.unicbrands.ro isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Prin inscrierea in site devii membru www.unicbrands.ro cu drepturi depline. Statutul de membru www.unicbrands.ro iti da posibilitatea sa fii la curent cu toate noutatile aparute prin intermediul Newsletterului zilnic, la care te abonezi odata cu inscrierea in site.

13. FEEDBACK

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu www.unicbrands.ro , va rugam sa ne contactati la online@unicbrands.ro

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul www.unicbrands.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea S.C. Unic Brands S.R.L.

Prelucrare date cu caracter personal: S.C. Unic Brands S.R.L. este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr.35680

CONDITIILE DE RETUR ALE UNEI COMENZI ONLINE FACUTE PE WWW.UNICBRANDS.RO

 

Daca esti nemultumit de produsul primit, poti sa il returnezi in termen de 14 zile calendaristice incepand cu a doua zi de la data primirii produsului, cu respectarea conditiilor de retur de mai jos:

 • Returul unei comenzi se poate face contra-cost – 9,99 Ron, prin curier sau gratuit direct in orice magazin Guess & Liu Jo, dupa caz. Produsele Guess se returneaza numai in magazinele Guess, produsele Liu Jo se returneaza numai in magazinele Liu Jo.

Taxa de 9,99 Ron va fi scăzută din suma care urmeaza sa fie restituită.

 • Magazinele unde poti efectua returul: link https://www.unicbrands.ro/magazine-unicbrands).
 • Rambursarea contravalorii produsului/lor se efectueaza in MAXIM 7 ZILE lucratoare de la primirea returului si verificarea produselor pentru conformitate (se va primi e-mail de validare a receptiei si conformitatii produselor returnate).
 • Rambursarea banilor se face in contul de card bancar daca tranzactia a fost achitata cu cardul. Daca comanda a fost achitata cash la curier (ramburs), atunci rambursarea se face prin transfer bancar. Avem nevoie sa completezi contul IBAN pe site, dupa cum urmeaza:

Logare in contul de client -> Contul Meu -> Detalii Cont -> IBAN

 

ATENȚIENU avem posibilitatea de a face schimb de produse! Trebuie returnat produsul ce nu corespunde cu marimea si plasata o nouă comandă cu mărimea dorită.

 

Daca vrei sa returnezi un produs dintr-o comanda urmeaza pasii de mai jos:

 1. Intră în contul tău de client UnicBrands și accesează secțiunea “Comenzi”.
 2. Selectează comanda apasand butonul “Retur” din dreptul comenzii aferente.
 3. Specifică metoda prin care vrei sa trimiti produsul ( Prin curier sau returnare gratuita in

magazin).

 1. Selecteaza produsul/produsele pe care vrei sa le returnezi.
 2. Alege motivul returului.
 3. Completeaza adresa de ridicare.
 4. Alege data cand vrei sa fie ridicat coletul si intervalul orar.
 5. Solicita Retur.
 6. Curierul va ajunge la adresa menționată pentru a prelua coletul retur la data si ora solicitata.
 7. Traseul coletului retur poate fi verificat conform notei de transport (AWB) primită pe adresa de e-mail.

 

Comanda de retur se poate efectua numai pentru produsele unei singure comenzi.

Pentru produsele aferente altei comenzi pentru care doresti returul trebuie efectuata o comanda de retur separata.

 

ATENTIE! Pentru orice retur trimis transportul este suportat de catre expeditor (client) printr-o taxa unica de 9,99 Ron!!! Taxa este scăzută din suma care urmeaza sa fie restituită.

 

Termeni si conditii

 • Produsul returnat trebuie sa fie în aceeasi stare în care a fost livrat: sa aiba etichetele atasate si ambalajul. Te rugam sa acorzi atentie conditiilor de retur si sa respecti pasii indicati de noi, in caz contrar, nu va putem accepta returul.
 • Pentru orice produs nou achizitionat, iti recomandam sa il probezi in casa dupa primirea coletului, astfel incat sa poti evalua daca produsul corespunde cerintelor tale privind marimea, respectiv confortul.
 • Pot face obiectul contractului doar produsele care nu prezinta semne de uzura. Produsul nu mai poate fi returnat, decat daca prezinta vicii ascunse – defecte calitative.

 

Returnarea banilor 

Legislatia din Romania prevede: “consumatorul (persoane fizice) are dreptul de a denunta contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot fi suportate de consumator sunt cheltuelile directe de returnare a produselor. (conf. O.G. 130/2000 art. 2 lit. e.).”

Pentru alte informatii, sesizari/reclamatii trimiteti e-mail catre online@unicbrands.ro sau apelati nr de tel: 0741 281 116.

Program serviciul relatii clienti:
Luni – Vineri: 09:00 – 17:00

SC UNIC BRANDS SRL ofera ca modalitati de asigurare a garantiei, in functie de defect, repararea produsului, inlocuierea acestuia sau restituierea contravalorii produsului, in conditiile legislatiei in vigoare.

Termenul de garantie oferit de catre SC UNIC BRANDS SRL clientilor sai este de 30 zile de la data achizitionarii produsului, pentru deficiente neimputabile consumatorului. Garantia oferita nu afecteaza drepturile conferite consumatorului de legislatia in vigoare.

1. INCALTAMINTE SI ARTICOLE DE MAROCHINARIE SI ACCESORII

Pentru acordarea garantei este necesara respectarea urmatoarelor instructiuni de intretinere/depozitare pentru incaltaminte, articole de marochinarie si accesorii.

Generalitati: dupa fiecare purtare, incaltamintea se curate si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma. Pentru a asigura o mai lunga perioada de folosire a incaltamintei si a-i mentine cat mai mult aspectul estetic, va recomandam purtarea alternative a 2-3 perechi de incaltaminte de-a lungul unei saptamani. Inainte de aplicarea oricarui fel de produs de curatire sau intertinere, este absolut necesare curatirea si uscare incaltamintei. Deasemenea este foarte importanta citirea cu atentie a instructiunlor de utilizare a unor astfel de produse de curatire si intretinere. Va rugam sa nu spalati incaltamintea cu apa sau in masina de spalat rufe si nu folositi pentru uscare surse directe de caldura, si lasati incaltamintea sa se usuce lent si la temperatura camerei.

Curățirea incaltamintei si articolelor de marochinarie:

 • Incaltamintea cu fete de piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa sau perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie apoasa de detergent.
 • Pentru buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari, se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema sau ceara pentru incaltaminte, dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau o perie.
 • Incaltamintea cu fete de piele intoarsa se perie cu o perie speciala pentru acest tip de piele; nu se va folosi apa deoarece pot ramane pete iar pentru curatire se va utiliza o crema sau o lotiune speciala. Petele de ulei sau grasime se indeparteaza folosind solutii speciale pentru acest tip de piele.
 • Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate sau alte material lacuite se curate de praf cu o carpa moale si uscata. Acest tip de incaltaminte trebuie ferita de contactul direct si actiunea solventilor organici (alcool, acetona) sau alte produse chimice.
 • Incaltamintea cu fete din material textil se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare se curata de praf folosind o perie uscata, ca cea folosita pentru haine. In cazul unor pete se va folosi o solutie sau lotiune de curatat speciala pentru materiale textile, respectand instructiunile de utilizare recomandate de producatorii acestora.
 • Incaltamintea cu fete din inlocuitor se curate dupa fiecare purtare cu o carpa umeda. Petele de grasime se vor curata cu o solutie apoasa de detergent. Nu se va folosi solutie de lustruit.

Observatii:

 • Incaltamintea nu este un produs impermeabil, recomandandu-se purtarea ei pe timp uscat, exceptie facand incaltamintea special creata pentru mediul umed. In mod special se recomanda ca incaltamintea cu fete textile sau din piele nefinisata cu fete prezentand cusaturi decorative sau perforatii, precum si incaltaminte cu talpi din piele sau cu talpi cusute de fete sa fie purtata numai pe timp uscat, deoarece exista riscul patrunderii apei in interior;
 • Cu exceptia incaltamintei special create in acest sens, talpile nu au proprietati antiderapante, existand pericolul alunecarii, mai ales in sezonul umed sau rece;
 • Depozitati incaltamintea in spatii uscate, ferite de umezeala si evitati contactul cu produse chimice.
 • Pantofii cu toc inalt nu sunt recomandati pentru conducerea autovehiculelor.

In cazul articolelor de marochinarie (genti, posete, portofele, curele etc.) se recomanda in general respectarea acelorasi instructiuni ca si in cazul incaltamintei si a eventualelor instructiuni special indicate de catre producator/distribuitor:

 • Marochinaria cu fete de piei netede sau presate se curate cu o carpa moale sau perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie apoasa de detergent;
 • Marochinaria trebuie ferita de contactul direct cu solvent organici (benzina, alcool, acetone);
 • Marochinaria cu fete textile se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Nu se introduce in masina de spalat rufe, nu folositi inalbitor. Petele pot fi indepartate folosind solutie contra petelor, speciala pentru materialele textile, respecatand instructiunile de utilizare recomandate de producatorii acestora.

2. RECOMANDARI GENERALE PRIVIND INGRIJIREA PRODUSELOR TEXTILE

 • Nu asteptati ca articolele sa se murdareasca excesiv pentru a le spala.
 • Articolele patate intens tratati-le cu o solutie/pasta pentru indepartarea petelor (dupa caz) inainte de a le spala.
 • Pastrati articolele murdare intr-un loc cat mai aerisit si uscat, avand grija sa nu treaca prea mult timp pana la spalare.
 • Inainte de spalare sortati articolele dupa gradul de sensibilitate (marcat pe etichetele de intretinere) si culori.
 • Articolele noi, colorate, spalati-le separate prima oara.
 • Dozati detergentul corect, conform instructiunilor de pe cutie, tinand cont si de duritatea apei si de gradul de murdarie al articolelor respective.
 • La articolele colorate se recomanda separarea in doua categorii, cele cu tonuri mai inchise si cele cu tonuri mai deschise.